- Zeytinyağı doğrudan güneş ışığı görmeyen serin yerlerde saklanmalıdır. Saklama için en uygun sıcaklık derecesi 14 – 15°C’ dır.
- Zeytinyağı her türlü kokuyu çeker, içine alır. Bu nedenle yabancı koku olmayan yerlerde ağzı kapalı olarak muhafaza edilmelidir.
- Zeytinyağları renkli cam şişelerde renkli cam damacanalarda ve içi laklı teneke kutularda dolu olarak saklanmalıdır. Plastik bidonlar, kalaysız teneke veya saç kaplar uygun değildir.
- Zeytinyağı ağzı açık olarak uzunca bir süre hava ile temas ederse yağ bozulmaya başlar; asitliği de yükselir.
- Usulüne uygun olarak saklanan natürel zeytinyağları özelliklerini kaybetmeden 2 yıl; riviera ve rafine zeytinyağları 1,5 yıl dayanır .
- Hipokrat’ın, psikolojik bozukluğu olan hastalara taze ve yeşil zeytin önerdiğini bilmekteyiz. Orta çağda, Akdeniz ülkelerinde, jinekolojik yakınmalarda, kulak ağrısında, çocukların kabızlık problemlerinde, erişkinlerin mide tedavilerinde zeytinyağı kullanıldığını gösteren belgeler bulunmuştur.
11 Eylül 2008 Perşembe
Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyiz?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder