TAŞ KAHVE GÖRSELLERİ, LOGOSU İZİNSİZ KULLANILAMAZ, PAYLAŞILAMAZ.TAŞ KAHVE REGISTERED

TAŞ KAHVE GÖRSELLERİ, LOGOSU İZİNSİZ KULLANILAMAZ, PAYLAŞILAMAZ. HER HAKKI SAKLIDIR. TAŞ KAHVE REGISTERED( PATENT KAYDI YAPILMIŞ) BİR MARKADIR.SONRADAN BAŞINIZIN AĞRIMASINI İSTEMİYORSANIZ COPY YAPMAYINIZ.TEŞEKKÜRLER.

www.taskahve.com.tr

www.taskahve.com.tr

31 Ocak 2011 Pazartesi

PİYASADA KAÇ ÇEŞİT ZEYTİNYAĞI VARDIR?

Temel olarak üç çeşit zeytinyağı var; Natürel, rafine ve bunların karışımı olan Riviera.


1-Natürel Zeytinyağları: Bunlar zeytin ağacı meyvesinden, doğal özelliklerini değiştirmeyecek bir sıcaklıkta sadece mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen, berrak, yeşilden sarıya değişebilen renkte, kendine özgü tat ve kokuda olan doğal halinde gıda olarak tüketilebilen yağlar.

Natürel zeytinyağlarının da asitlik derecesine göre üç çeşidi var;

a) Natürel Sızma Zeytinyağı: Kokusu ve tadında kusur olmayan, serbest asitlik derecesi (oleik asit cinsinden) en çok % 1 olan natürel zeytinyağı. Meyvenin bütün vitamin ve minerallerini içeriyor. Natürel sızma zeytinyağı her tür yemeklere uygun olmakla beraber salatalar için ideal. En pahalı zetinyağı bu.

b) Natürel Birinci Zeytinyağı: Kokusu veya tadında çok hafif kusurları bulunabilen, serbest asitlik derecesi en çok % 2 olan natürel zeytinyağı.

c) Natürel İkinci Zeytinyağı: Kokusu veya tadında tolere edilebilen kusurları bulunan, serbest asitlik derecesi (oleik asit cinsinden) en çok % 3.3 olan natürel zeytinyağı.

2- Rafine Zeytinyağı: Zeytin ham yağının yapısında değişikliğe yol açan metotlarla (yüksek basınç, yüksek sıcaklık) rafine edilmesi sonucu elde edilen, sarının değişik tonlarında rengi olan kendine özgü tat ve kokuda bir yağ. Serbest asitlik derecesi en çok % 0.3 ‘tür. Bu yağ daha çok kızartma yağı olarak kullanılıyor.

3- Riviera Zeytinyağı: Rafine zeytinyağı ile doğal halinde gıda olarak tüketilebilecek natürel ikinci zeytinyağlarının karışımından oluşan, yeşilden sarıya değişen renkte, kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest asitlik derecesi en çok % 1.5‘dir. Zeytinyağının canlı ve kuvvetli kokusuna pek alışık olmayanlar bu tip zeytinyağını tercih ediyor.
 
BİLGİLER PROF.AHMET AYDIN'DAN ALINTILARLA PAYLAŞILMIŞTIR.

3 yorum:

PeraPetMarket dedi ki...

çok keyifli bir blog,başarılar dilerim.

ayrıca www.giritliler.blogspot.com yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

PeraPetMarket dedi ki...

çok keyifli bir blog, başarılar dilerim.

ayrıca www.giritliler.blogspot.com yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

Gezi/yorum... dedi ki...

Resimler anlatımlar çok güzel, başarılar diliyoum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...